Gastronomie (65-41-L/01)
Uplatnění absolventa
Ve středních technickohospodářských funkcích, tj. ve stravovacích a ubytovacích zařízeních. V odborné gastronomické činnosti; provozní, marketingové, obchodně-podnikatelské i řídící.
Absolvent umí
- Připravovat pokrmy české i zahraniční kuchyně.
- Připravovat pokrmy racionální výživy.
- Sestavovat menu pro různé příležitosti.
- Vytvořit kalkulace výrobků a služeb.
Benefity
- Dva cizí jazyky.
- Odborné kurzy: barmanský, sommelierský, vyřezávání ovoce.
- Odborné exkurze a praxe v podnicích, zahraniční stáže v programu ERASMUS+
- Výměnné pobyty v Německu a Polsku.
- Možnost zahraničních stáží v době letních prázdnin v Německu, Itálii a Řecku.
- Stravování ve školní jídelně, ubytování hotelového typu.
- Rozsáhlé sportovní zázemí, zájmové kroužky s možností aktivního využití volného času.
Další možnosti přijetí:
- Do prvního, druhého, třetího nebo čtvrtého ročníku přijímáme na základě žádosti o přestup, či o příjetí do vyššího ročníku, během celého školního roku