GASTRONOMIE (65-41-L/01)

Uplatnění absolventa

Ve středních technickohospodářských funkcích, tj. ve stravovacích a ubytovacích zařízeních. V odborné gastronomické činnosti; provozní, marketingové, obchodně-podnikatelské i řídící.

Absolvent umí

  • Připravovat pokrmy české i zahraniční kuchyně.
  • Připravovat pokrmy racionální výživy.
  • Sestavovat menu pro různé příležitosti.
  • Vytvořit kalkulace výrobků a služeb.

Benefity

  • Dva cizí jazyky.
  • Odborné kurzy: barmanský, sommelierský, vyřezávání ovoce.
  • Odborné exkurze a praxe v podnicích, zahraniční stáže v programu ERASMUS+
  • Výměnné pobyty v Německu a Polsku.
  • Možnost zahraničních stáží v době letních prázdnin v Německu, Itálii a Řecku.
  • Stravování ve školní jídelně, ubytování hotelového typu.
  • Rozsáhlé sportovní zázemí, zájmové kroužky s možností aktivního využití volného času.

Další možnosti přijetí:

  • Do prvního, druhého, třetího nebo čtvrtého ročníku přijímáme na základě žádosti o přestup, či o příjetí do vyššího ročníku, během celého školního roku.

 

[Přeskočit navigaci]

Certifikát mobility v odborném vzdělávání

Gymnázium a Střední odborná škola v  Podbořanech je dlouholetým a úspěšným předkladatelem projektů...

Detail

Odborné stáže ERASMUS+

  • Zájemci o odbornou stáž v zahraničí (Polsko, Slovensko) ve školním roce 2018/2019 se mohou zaregistrovat vyplněním: FORMULÁŘE

Detail

Partnerské školy

 Škola spolupracuje v rámci projektu ERASMUS+ s těmito školami

Detail

Odběr novinek