úvodní » Vzdělávání » Učební obory » Potravinářská výroba


Potravinářská výroba (29-51-E/01)

Druh studia: Střední vzdělání s výučním listem

Uplatnění absolventa

Obor je určený pro chlapce a dívky, ukončený výučním listem. V průběhu studia si žáci osvojí zpracování základních surovin a přísad na cukrářská těsta, hmoty, náplně, krémy, pasty a polevy, zhotovování cukrářských polotovarů, hotových výrobků. Dále se seznámí s obsluhou a seřízením používaných strojů a zařízení.

Absolvent oboru Potravinářská výroba se uplatní v potravinářském průmyslu při vykonávání jednoduchých činností při výrobě potravinářských výrobků zejména při výrobě cukrářských výrobků, jemného pečiva, trvanlivého pečiva a podobně. Je schopen především vykonávat jednodušší činnosti při tvarování, plnění, dohotovování výrobků. Absolvent se uplatní v potravinářském průmyslu při vykonávání jednoduchých činností při výrobě potravinářských výrobků zejména cukrářských výrobků. 

Další možnosti přijetí:

  • Do prvního, druhého nebo třetího  ročníku přijímáme také na základě žádosti o přestup, či o příjetí do vyššího ročníku, během celého školního roku.

 

[Přeskočit navigaci]

Certifikát mobility v odborném vzdělávání

Gymnázium a Střední odborná škola v  Podbořanech je dlouholetým a úspěšným předkladatelem projektů...

Detail

Odborné stáže ERASMUS+

  • Zájemci o odbornou stáž v zahraničí (Polsko, Slovensko) ve školním roce 2018/2019 se mohou zaregistrovat vyplněním: FORMULÁŘE

Detail

Partnerské školy

 Škola spolupracuje v rámci projektu ERASMUS+ s těmito školami

Detail

Odběr novinek