Druh studia: Střední vzdělání s výučním listem
Uplatnění absolventa v praxi
Absolvent je schopen samostatně profesionálně vykonávat povolání cukrář (cukrářka), tj. zhotovovat esteticky působivé dorty, zákusky a další cukrářské výrobky. Po získání potřebné praxe může absolvent podnikat v oboru. Uplatní se především v menších nebo středně velkých cukrárnách i hotelech při výrobě cukrářských výrobků a v obchodních zařízeních zabývajících se prodejem cukrářských a cukrovinkářských výrobků.
Po úspěšném vykonání závěrečných zkoušek je možné ve vzdělávání dále pokračovat formou nástavbového studia a získat maturitu.
Absolvent umí
- Zpracovávání základních surovin.
- Umí vyrábět kompletní sortiment cukrářských výrobků.
- Přípravu polotovarů pro cukrářskou výrobu.
- Výrobu těst, přípravu náplní a polev.
- Tvarování cukrářských výrobků.
- Pečení a dohotovování cukrářských výrobků.
- Zdobení a modelování výrobků.
- Zhotovení zákusků podle předem přepočítané normy a jejich kalkulaci.
- Dodržování podmínek skladování, způsoby uchovávání hotových výrobků v závislosti na jejich trvanlivosti.
Benefity
- Stravování ve školní jídelně, ubytování hotelového typu.
- Příspěvek na dojíždění pro žáky (dle kritérií Krajského úřadu Ústeckého kraje)
- Rozsáhlé sportovní zázemí, zájmové kroužky s možností aktivního využití volného času.
Další možnosti přijetí:
- Do prvního, druhého nebo třetího ročníku přijímáme také na základě žádosti o přestup, či o příjetí do vyššího ročníku, během celého školního roku.