Druh studia: Střední vzdělání s výučním listem
Uplatnění absolventa
Absolvent se uplatní při výkonu povolání kuchař nebo číšník zejména v pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých provozech. Po získání nezbytné praxe v oboru i je připraven na soukromé podnikání v pohostinství.
Absolvent bude znát technologii přípravy pokrmů a nápojů, způsoby správného skladování, posoudí jejich jakost a technologickou využitelnost. Bude znát techniku obsluhy, sestavovat nabídkové listy služeb a výrobků a realizovat jejich odbyt, provádět vyúčtování. Dále bude připraven zajišťovat provoz výrobních a odbytových středisek, využívat technologická zařízení, organizovat potřebné činnosti při přípravě, průběhu a ukončení gastronomické akce, vést příslušnou dokumentaci provozovny. Ve styku s hostem bude připraven jednat profesionálně a komunikovat ve dvou cizích jazycích.
Po úspěšném vykonání závěrečných zkoušek je možné ve vzdělávání dále pokračovat formou nástavbového studia a získat maturitu.
Benefity
- Dva cizí jazyky.
- Výměnné zahraniční stáže v Německu a v Polsku.
- Příspěvek na dojíždění pro žáky (dle kritérií Krajského úřadu Ústeckého kraje)
- Stravování ve školní jídelně, ubytování hotelového typu.
- Rozsáhlé sportovní zázemí, zájmové kroužky s možností aktivního využití volného času.
- Žák má možnost absolvovat odborné kurzy: barmanský, sommelierský, vyřezávání ovoce.
Další možnosti přijetí:
- Do prvního, druhého nebo třetího ročníku přijímáme také na základě žádosti o přestup, či o příjetí do vyššího ročníku, během celého školního roku.